We are the champions!

Kiitos tukijoukoilleni ja äänestäjille!

Valtakunnallisesti Vasemmistoliitto sai 4 kansanedustajaa lisää, ja henkilökohtaisesti olin vaalipiirini viides (ja Pohjois-Karjalan toinen) vassari 1216 äänellä, mikä on kutakuinkin kaksinkertainen tulos edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Voittajan on helppo hymyillä, ja tästä on hyvä jatkaa taistelua!

Kiitos vielä kerran – tämä kampanja ei olisi ollut mahdollinen ilman titaanista tukijoukkoani, kannattajiani ja äänestäjiäni! Yleensä sanotaan, että vaaleissa ei ole mahdollista pärjätä ilman mittavaa sotakassaa ja tämän kassan kerääminen edellyttää rahakkaita lahjoittajia. Onneksi tämä ei ole totta, ja kiitän nöyränä aivan tavallisia ihmisiä, jotka lahjoittivat vähästään tukeakseen matkaani kohti eduskuntaa. Yli sata ihmistä lahjoitti yhteensä lähes 5000 euroa, mikä muodosti reilusti yli puolet kampanjani tuloista.

Vielä hieman yleistä vaalianalyysiä: te, jotka olette sitä mieltä, että ”kansa äänesti väärin” tai ”kansa on tyhmä”, pitäkää mölyt mahassanne. Vaalitulos on mitä on, ja pulinat pois, koska näin demokratia toimii. Jos on sellainen tunne, että ihmiset ovat ymmärtäneet poliittista viestintää huonosti, on viestien lähettäjien aiheellista katsoa peiliin. Lisäksi huomautettakoon, että äänestysprosentti oli 72, eli nukkuvien puolue oli suurin puolue 28 prosentin osuudellaan – näin suuri osuus suomalaisista ei kokenut mitään puoluetta tai ehdokasta äänestämisen vaivan arvoiseksi. Toisaalta koska vain annetut äänet ratkaisevat, tämän myötä nukkuvat välillisesti tukevat nykymenon jatkumista.

Päivän tunnussävelenä soi Queenin We are the champions!

2 Comments

 1. Heidi

  Hieno tulos, ensi vaaleissa sitten läpi ja puheet päätöksiksi, jei!!!

  Reply
  1. Alia (Post author)

   Kiitos paljon!

   Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *