Poliittisia aikaansaannoksiani

Kuva: Susanne Ekborg

Kuva: Susanne Ekborg

Koska poliitikkouteen kuuluu itsensä esiin tuominen ja omilla aikaansaannoksilla fleksaaminen, teen sen tässä luettelonomaisesti, jotta minun äänestämistä harkitsevilla olisi jokin käsitys tekojen kautta, mitä äänellään voivat saada. Luonnollisesti olen käyttänyt tarkastuspuolen ammattitaitoani tarkastuslautakuntatyöskentelyssä niin asioiden tutkimiseen kuin arviointikertomusten laatimiseen, ollut mukana talousarviovalmistelussa, tehnyt esityksiä valtuustossa ja vaikuttanut sateenkaaripolitiikan suuntaan valtakunnan tasolla. Oheinen lista sisältää merkittävimmät voittoni:

  • Koronakeväänä 2020 olin yksi niistä asiantuntijoista, jota onneksi kuunneltiin ja minkä vuoksi Suomessa hylättiin laumasuojastrategia. Ei – en edes kuvittele olevani virologian tai epidemologian asiantuntija, mutta matemaattisena mallintajana ja data-analyytikkona olen maailmanluokan ammattilainen, ja roolini oli nostaa esiin asioita, jotka näkyivät datassa. Aiheesta enemmän esimerkiksi oheisella sivulla ja välinäytös täällä.
  • Hallitusneuvotteluissa niin puoluehallituksen jäsenen kuin Setan varapuheenjohtajan ominaisuudessa olin myötävaikuttamassa sateenkaariväelle olennaisten ohjelmakirjausten syntymiseen.
  • Sateenkaaripolitiikkaan olen saanut pieniä ja isojakin vaikutuksia aikaan niin puolueessa kuin valtakunnan tasolla.
  • Päihdepalveluhankinnan väärinkäytösepäilyn julkisuuteen tuomiseni vuoksi Siun sote todennäköisesti keskeytti hankinnan kilpailutuksen ja päätti toteuttaa palvelun omana toimintana.
  • Joensuun konserniohjeissa annettiin tarkastuslautakunnalle oikeus tarkastaa tytäryhtiöitä niin kuin emokaupunkia.
  • Georgiassa edistin sateenkaariväen oikeuksia ja agitoin korruptoituneeseen hallintoon kyllästyneitä edeistyksellisiä perustamaan oman puolueen, jotta vaaleissa olisi mieleistä äänestettävää.

Moraalisella voitolla (toimimalla oikein) ei loppupeleissä ole mitään vaikutusta kuntalaisten asioiden paranemiseen, mikäli enemmistö valtuustossa tai muussa päättävässä toimielimessä äänestää toisin. Toki poliitikkona ja ihmisenä jatkan toimimista sen mukaan, mikä on moraalista ja oikein, mutta ylläolevasta aikaansaannosluettelosta on pääteltävissä, missä asioissa päättävä enemmistö on ollut samoilla linjoilla kanssani. Vähemmistössä olen ollut yleensä esimerkiksi väärinkäytös- tai korruptioepäilyjen tutkintaa tai eteenpäin viemistä esittäessäni.