Tuloksellista strategista johtamista!

Kuva: Susanne Ekborg

Kuva: Susanne Ekborg

Olen saanut paljon positiivista palautetta yli puoluerajojen tulokselliseen strategiseen johtamiseen liittyvistä näkemyksistäni, ja minulta on toivottu, että voisin kouluttaa näitä asioita johtajille. Myönnän, että asia on tulilla, ja saattaa realisoitua nopeammin kuin uskottekaan. 😉

Mutta nyt takaisin kuntavaaleihin – kylläkin teemaan liittyen. Kuntapuolella tarvitaan tuloksellista johtamisotetta, mitä siis lupaan.

Tuloksellisuus on eri asia kuin tehokkuus – suden ja sekundan tuottaminen voi olla tehokasta (saadaan paljon suoritteita halvalla), mutta tuloksellista se ei ole. Tuloksellisuutta on se, että asiakas saa tarvitsemansa palvelun oikea-aikaisesti ja kattavasti, jottei ole tarvetta myöhemmälle kalliille paikkailulle. Tulokselliseen johtamiseen kuuluu asiakkaan tarpeiden huomioimisen lisäksi työhyvinvoinnista huolehtiminen ja työntekijöiden osallistaminen – hyvinvoivat työntekijät kehittävät työtään, heillä on vähemmän sairauspoissaoloja, he ovat aikaansaavempia ja kokevat työn mielekkäänä ja tarkoituksellisena.

Linkkien takaa löytyy aihetta käsitteleviä puheitani viimetorstaisesta Siun soten valtuustosta, joista siis olen saanut hyvää palautetta.

Ryhmäpuheenvuoro

Jatkopuheenvuoro

Lopuksi vielä kokouksesta harvinaista herkkua, eli talousarviomuutoksia käsiteltäessä palveluverkon karsintasuunnitelma poistettiin! Ohessa kannatuspuheenvuoroni Jari Turpeisen esitykselle.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päivää ennen varsinaista vaalipäivää. Olen tuloksellista ja tarkoituksenmukaista Joensuuta rakentamassa kaikille – ei vain harvoille!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *