Tilintekoa

Teen tiliä kohta mailleen painuvasta vuodesta positiivisen kautta. Mikä meni putkeen vuonna 2018?

Ammatillisesti

Asiakaskuntani on laajentunut, osaamiseni lisääntynyt ja työtehtäväni ovat entisestään monipuolistuneet. Olen nyt myös pätevä hallitusammattilainen ja suorittanut HHJ (Hyväksytty hallituksen jäsen) -tutkinnon.

Shakillisesti

Ennen kaikkea olen löytänyt uudelleen kykyjeni mukaisen tavan pelata. Saavutuksista nostan esille sen, että pääsin shakkiolympialaisiin pelaamaan ensimmäisenä transnaisena koskaan – ehkä tämä on pieni ja luonnollinen askel minulle, mutta sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta kohtalaisen suuri. Naisten SM-turnauksessa päädyin hopealle, eikä hopea ole vieläkään häpeä (itse asiassa myös hopeakorut miellyttävät silmääni enemmän kuin kultaiset vastineensa). Ensi vuonna uutta matoa koukkuun.

Politiikka ja järjestötoiminta

Minut valittiin valtakunnallisen Setan varapuheenjohtajaksi alkavalle vuodelle. Asiantuntijana olen esitelmöinyt ja kirjoittanut useille foorumeille monista tärkeistä teemoista, kuten asevarustelusta ja ilmastonmuutoksesta. Olen onnistunut edistämään useita tärkeitä tavoitteita, mutta päätöksenteon kollegiaalisuuden vuoksi niitä ei julkisuudessa yhdistetä minuun – suuret vaikutukset tehdään hiljaa kulisseissa. Olen taistellut selkä suorana loppuun asti uskollisena omille arvoilleni, joten pystyn katsomaan itseäni edelleen peilistä.

Tieteellisesti

Vallankumouksellinen kuluttajan teoriaa käsittelevä artikkeli julkaistu (kuluttajan päätöksentekoprosessin matemaattinen mallintaminen on vallankumouksellista, koska sitä ei ole tehty koskaan aikaisemmin ainakaan aksiomaattisen tieteen menetelmin – hyödyt ja haitat liittyvät siihen, että ihmisjoukkojen profilointi helpottuu).

Vuoden 2019 tavoitteita

Ammatillisesti

Yritykseni pystyy maksamaan minulle säädyllistä palkkaa. Pitkään kirjoittamani dekkarisarjan ulkopuolinen eepos julkaistaan.

Shakillisesti

Remontoin totaalisesti avauskirjastoni pelitapaani vastaavaksi. Tavoitteissa siintävät SM-kulta ja naisten FIDE-mestarin titteli.

Politiikka ja järjestötoiminta

Tulevana kansanedustajana pystyn nostamaan tärkeitä teemoja päivänpoliittiseen keskusteluun ja saamaan niitä läpi valtakunnallisesti (pitkähkön luettelon näistä voi halutessaan koostaa aiemmista kirjoituksistani).

Tieteellisesti

Jatkan merkittävien tieteellisten läpimurtojeni julkaisemista (vaikka en saakaan tästä akateemiselta maailmalta palkkaa tai apurahaa).

Näissä kuvissa ja tunnelmissa toivotan parempaa uutta vuotta 2019!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *