Tahdon 2013!

Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain säätämiseksi avattiin tänään tiistaina. Allekirjoitin aloitteen ja kehotan myös teitä kaikkia allekirjoittamaan sen, sillä kyse on tärkeän periaatteellisen asian korjaamisesta suomalaisessa lainsäädännössä. (Itse asiassa nykyinen avioliittolaki on teknisesti ottaen ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa, sillä perustuslaki kieltää syrjinnän esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen perusteella, ja nykyinen avioliittolaki määrittelee ihmisille erilaiset oikeudet riippuen siitä, onko kyseessä homo- vai heteropari.) Lakivaliokunnalla, tai sen enemmistöllä, ei ollut kanttia lähteä korjaamaan asiaa.

Kiitän kaikkia kansalaisaloitteen allekirjoittajia, sillä te osoitatte (jälleen kerran), että Suomen kansa on edistyksellisempää ja oikeudenmukaisempaa kuin eduskunnassa istuvat vanhoilliset päättäjät. Älkääkä suinkaan ajatelko, että koska aloite on jo saavuttanut minimiallekirjoittajien määrän, niin se riittää. Kansalaisaloitteen virallinen tavoite on 250 000 allekirjoittajaa. Tavoite on helppo ymmärtää, sillä mitä enemmän allekirjoittajia, sitä vaikeampi kansanedustajien on todeta, että kyseessä on marginaalinen aloite, johon ei tarvitse reagoida. Toivottavasti allekirjoittajia tulee ainakin miljoona! Miljoonan äänioikeutetun tahdonilmaisu olisi eduskunnankin hyvin vaikea sivuuttaa (äänioikeutettuja on noin 4,4 miljoonaa).

Tätä kirjoittaessani, ensimmäisen kampanjapäivän iltana, allekirjoittajia nettipalvelussa on kohta 100 000. Tässä linkki nettiallekirjoittamiseen, tarvitset vain pankkitunnukset. Osoita tahtosi ja käy allekirjoittamassa, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Kiitos!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *