Olkaamme ylpeitä!

Kuva: Timo Ventola

Kuva: Timo Ventola

Tämä viikko oli Pohjois-Karjalan Pride-viikko. Olin monessa mukana ja minulla oli hauskaa.

Sateenkaarevassa kirjailijailtapäivässä tiistaina 16.5. olin kirjailijavieraana yhdessä Otto Lehtisen kanssa. Olemme kumpikin kirjoittaneet kirjan, jossa käsitellään sukupuolivähemmistöjen asioita.

Pride-viikon suuressa keskusteluillassa perjantaina 19.5. käsiteltiin transihmisten oikeuksia. Olin yksi panelisteista.

Kulkueessa lauantaina 20.5. (linkki videoon) olin toki myös mukana, ja ilokseni huomasin, että meitä oli monta! Kulkueen jälkeisessä puistojuhlassa päädyin estradille lausumaan Joensuun Vasemmistoliiton tervehdyksen. Kuulemani mukaan onnistuin tekemään uskomattoman sisääntulon – tämä ei tarkoita, että olisin kompastunut hameeseeni noustessani esiintymislavan portaita, vaan nappasin maasta Vasemmistoliiton lipun ja musiikin tahtiin lippua heiluttaen marssin (tai tanssin, en tiedä, en oikein osaa tanssia) lavalle. Jälkikäteen sain palautetta, että puheeni oli poliitikon puheeksi todella lyhyt (joku otti aikaa, 40 sekuntia).

Iltabileistä (Piimälinnassa ja Kerubissa) tyydyn toteamaan ainoastaan kiitokset unohtumattomasta illasta ainakin Annille, Jussille, Nooralle, Severille, Viljamille, Jonille ja Anssille! Puolisoni kommentoi taustalta, että kotiintuloaikani klo 6.55 kertoo ilmeisen onnistuneesta illanvietosta, etenkin kun se tapahtui omin jaloin kävellen.

Kiitos kaikille Priden järjestäjille ja mukana olijoille, olette upeita ihmisiä!

Vielä lopuksi puheeni:

Kuva: Timo Ventola

Kuva: Timo Ventola

Hyvä sateenkaariväki ja sateenkaarenmieliset!

Tuon teille Vasemmistoliiton tervehdyksen. Mieltäni lämmittää nähdä, että meitä on paikalla paljon! Meitä tarvitaan tekemään muutosta, muutosta niin asenteissa kuin lainsäädännössäkin. Muutosta, jonka myötä kaikilla on oikeus rakastaa, kaikilla on oikeus olla omia itsejään, ihmisinä tasavertaisia!

Hyvä sateenkaariväki, tästä on hyvä jatkaa taistelua!

1 Comment

  1. Raimo Mäjelä

    Hyvä Alia! Pride-asiat ovat tärkeitä. Mutta paljon tärkeämpiä ovat ja yhä tärkeämmiksi tulevat köyhyys,työelämän ongelmat ym. Äänestin Sinua jo toistamiseen valtuustoon,koska uskon ja toivin,että Sinulla riittää potkua ja ymmärrystä näihin asioihin. Siksi toivon,että täällä mediassakin eo. asiat alkaisivat näkymään enemmän ja jätettäisiin prude-asiat nyt vähemmälle, vaikka ne tärkeitä ovatkin. Tärkeämpää on kuitenkin ihmisille leipä

    Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *