Nahkatakkinen tyttö suoraan helvetistä

Dingo lauloi aikoinaan: ”Hän on nahkatakkinen tyttö / Se sama tyttö on nähnyt helvetin”. Laulu sopii osaltani vallan hyvin hutsahtavan pukeutumisen päivään, jolla osoitetaan tukea koulukiusatuille – taustalla erään koulun rehtorin älyvapaat lausunnot, joilla hän vieritti syytä koulukiusaamisesta kiusatuille ja nosti esille hutsahtavan pukeutumisen.

Tämä nahkatakkinen tyttö on ollut 12 vuotta helvetissä, jota kutsutaan suomalaiseksi peruskouluksi ja lukioksi. Eräiden henkilöiden tiedusteluihin todettakoon, että en ole näitä kouluja käynyt Itä-Suomessa.

Olen saanut oman osani siitä, kuinka koulun johto tekee selväksi sen, että syy kiusaamiseen on kiusatussa, jonka tavalla tai toisella pitäisi muuttua ja yrittää saada kiusaajista itselleen kavereita. ”Sovitteluksi” tätä nöyryytysprosessia kutsuttiin. Minua väitettiin epäsosiaaliseksi, kun en halunnut hakkaajista itselleni kavereita. Pahinta oli, että en nöyrtynyt vaan lopulta aloin puolustaa koskemattomuuttani myös väkivalloin.

Erikoisjoukkojen sotilaskoulutuksessa yksi koulutusmetodi on yrittää murtaa koulutettava. Suomalainen peruskoulu on paikoitellen vallan erinomaista erikoisjoukkokoulutusta. 9 vuotta vähintään. Enkä murtunut. Ja tästä koulutuksesta valmistuin erinomaisin arvosanoin, oppiaineenani yhden ylivoima – yksi vastaan sata oli epäreilua niille sadalle, ja ne tiesivät sen.

Tämä nahkatakkinen tyttö pääsi lopulta helvetistä pois. Omin avuin. Ehkä tässä haluan vielä kerran näyttää keskisormea menneisyydelleni, helvetilleni.

Valitettavasti tiedän, että monet murtuvat. Siksi toivon, että heitä ei jätettäisi yksin loputtomalta tuntuvaan piinaan. Älkää katsoko vierestä, vaan toimikaa, auttakaa! Vierestä katsominen on sama kuin asettuisi kiusaajien puolelle – hiljaisesti hyväksyy ja oikeuttaa vääryydet. Puuttumattomuus ei ole neutraalia, vaikka monet haluavat niin uskotella. Se, että koulun johto hyväksyy kiusaamisen ja yrittää vierittää syyn siitä kiusatun niskaan, on epäinhimillistä. Kyse on organisoidusta kidutuksesta ja kidutukseen kannustamisesta.

Vielä itse teemasta eli hutsahtavasta pukeutumisesta. Haluaisin elää maailmassa, jossa asiantuntemustani ei arvioitaisi pukeutumiseni perusteella (tai kenenkään muun asiantuntemusta tai asemaa tai ylipäänsä mitään attribuutteja). Olen teoreettisen fysiikan tohtori, kauppatieteiden maisteri, reservin luutnantti, sertifioitu hallitusammattilainen ja titaaninen hallinnon ja talouden tarkastaja. Se, että pukeudun kuvan tavalla, ei poista taitojani – olen edelleen sama ihminen. Kuitenkin jos näin pukeutuneena vaikkapa nousisin valtuustossa puhujanpönttöön ja esittäisin, että miljoonaluokan väärinkäytösepäilystä käynnistettäisiin poliisitutkinta, uskottavuuteni olisi nollassa. Maailma on rikki.

P.S. Orson Scott Cardin ”Ender” ja Frank Herbertin ”Dyyni” ovat mainioita scifi-kirjoja siitä, kuinka toivottomia oloja käytetään eliittisotilaiden kouluttamisessa. Todellisten armeijoiden eliittiosastojen koulutus liikkuu samoilla linjoilla. Joku oppinut psykologian asiantuntija voinee halutessaan valistaa, mihin tämä tieteellisesti perustuu.

P.P.S. Pakollisena disclaimerina niin kauan kun joukkorahoituskampanjani minimitavoitetta ei ole saavutettu (puuttuu enää 1075 €): jos pidät tavastani tehdä politiikkaa, niin Savo-Karjalan vaalipiirissä äänestämisen lisäksi minua voi tukea esimerkiksi osallistumalla joukkorahoituskampanjaani.

#hutsahtavapukeutuminen

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *