Alian utopian perustuslaki

§ Jokaisella ihmisellä on yleinen ja yhtäläinen ihmisarvo.

§ Jokaisella on oikeus olla oma itsensä.

Tätä oikeutta luonnollisesti rajoittaa se, että olemalla oma itsensä ei saa samalla vahingoittaa muita. Kaikenlainen asiaton kohtelu on ehdottomasti kielletty. Ihmisen ajatuksilla tai ulkoisilla ominaisuuksilla ei saa olla mitään vaikutusta siihen, tuleeko hän kohdelluksi ihmisarvoisesti vai ei. Kenenkään ei syrjinnän tai muun epäasiallisen kohtelun pelossa tarvitse teeskennellä tai käyttää naamiota.

§ Jokaisella on oikeus harjoittaa omaa maailmankatsomustaan tai olla harjoittamatta mitään maailmankatsomusta.

Maailmankatsomuksen harjoittaminen ei saa millään tavoin rajoittaa muiden oikeutta harjoittaa tai olla harjoittamatta omaa maailmankatsomustaan. Yhteiskunta ja yhteiskunnan instituutiot eivät tunnusta mitään maailmankatsomusta eivätkä osallistu sellaisten harjoittamiseen.

§ Yhteiskunnassa ja lainsäädännössä jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti.

Ihmisiä ei esimerkiksi asevelvollisuuslainsäädännössä aseteta eriarvoiseen asemaan sukupuolensa perusteella, eikä parisuhdelainsäädännössä sen mukaan, sattuvatko he rakastamaan samaa vai eri sukupuolta. Tasa-arvoinen kohtelu ei kuitenkaan sulje pois heikommassa asemassa olevien, kuten lasten, erityistä suojelua.

§ Yhteiskunta turvaa jokaiselle edellytykset ihmisarvoiseen elämään.

Heikompiosaisista pidetään huolta, ja työn tuottama lisäarvo jaetaan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti kansalaispalkan turvin.

 

Minä taistelen tämän maailman toteutumisen puolesta niin tieteessä, taiteessa, politiikassa kuin tavallisessa arjessakin. Tämän takia teen tiedettä, kirjoitan, ja nyt viimeisimpänä olen ehdolla eduskuntavaaleissa.

Toivoisin saavani viettää edes vanhuudenpäiväni tässä maailmassa. Voisin silloin kiikkutuolissa kertoa lastenlapsilleni, että olinhan siellä minäkin, muuttamassa maailmaa, tekemässä tästä parempaa ja kaikille elämisen arvoista paikkaa. Eivätkä he toivottavasti kovin helpolla uskoisi, että vielä 2010-luvulla esimerkiksi Suomen parisuhdelainsäädäntö ja lainsäätäjät elivät niin pimeää keskiaikaa.

Ystävät ja toverit, taistelu jatkuu!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *