Mikä mättää Siun sotessa?

Antoisa Joukkovoiman järjestämä keskustelu Siun sotesta (linkki videoon), mukana kanssani keskustelemassa muun muassa kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Pentti Keskisalo ja tarkastuslautakuntatoverini Ari Tielinen. Ratkaisujakin esitin siihen, kuinka henkilöstön tarvitsemat resurssit saataisiin, vaikka omistajakunnat kuinka vastustaisivat. Ohessa avauspuheenvuoroni. Tuloksellinen johtaminen on avainsana, ja uskokaa tai älkää, niin se tarkoittaa juuri tuota, mitä kerroin. Henkilöstön hyvinvointi on olennainen (mutta ei ainut) osa tuloksellisuutta!

Kuntalain mukaan kuntayhtymän toiminta tulee järjestää tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Siun sote on monien tietojen mukaan tehokas, mutta tuloksellinen se ei ole. Kaikkea muuta.

Tehokkuus on vain pieni osa tuloksellisuutta.

Se, että ihmiset eivät saa tarvitsemaansa hoitoa oikea-aikaisesti, vaan terveysongelmat pitkittyessään vaikeutuvat, kertoo tuloksellisuuden laiminlyönnistä.

Tuloksellisuuden laiminlyönnistä kertovat myös hoitajien, lääkäreiden ja muun henkilöstön ylikuormittuminen ja joukkopako paremman työnantajan leipiin. Kuten myös pitkät uupumisesta johtuvat sairauslomat, kun henkilöstöä vaaditaan tekemään yhä enemmän yhä vähemmillä resursseilla. Suden ja sekundan tuottaminen nopeasti ei ole tuloksellisuutta nähnytkään.

Tuloksellista johtamista ei ole autoritaarinen sanelu, olemattomat vaikutusmahdollisuudet omaan työhön tai työaikoihin, eivätkä uudistukset ilman henkilöstön mukaan ottamista.

Monet Siun sotea käsittelevät viimeaikaiset uutiset kertovat korutonta kieltään siitä, että tehokkuustavoittelun vuoksi tuloksellisuus on hukassa.

Tulokselliseen johtamiseen taas kuuluu henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen ja tarvittavien resurssien järjestäminen. Tuloksellinen johtaja kysyy työntekijöiltä sitä, kuinka hän voisi auttaa työntekijöitä tekemään työnsä paremmin, ja ottaa onkeensa näistä kehitysideoista. Tuloksellisessa johtamisessa työntekijät otetaan mukaan ideoimaan uudistuksia ja heillä on paljon vaikutusmahdollisuuksia oman työnsä kehittmäiseen.

Tuloksellisessa johtamisessa yksikkö tuottaa palvelut oikea-aikaisesti ratkoen asiakkaan ongelmat ilman tarvetta myöhempään kalliiseen paikkailuun.

Tuloksellinen johtaminen lisää myös tehokkuutta siten, että hyvinvoiva henkilöstö on energinen, idearikas, enemmän aikaansaava ja sairauspoissaolot vähenevät.

Selkeästi Siun sote kaipaa myötätuntoisempaa ja viisaampaa johtamista ja siirtymistä tulokselliseen johtamiseen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *