Kuningatargambiitti

Esikoiseni. Pitkä ja hankala raskaus on ohi. Julkistamistilaisuus järjestettiin 4. toukokuuta 2016 Joensuun Botaniassa, läsnä oli myös muuan Juuso…

Kirja on myynnissä yritykseni nettikaupassa
Kirjaa on myös mahdollista ostaa suoraan kirjailijalta eri tilaisuuksissa. Kirja löytyy myös kustantamo Kirjokannen nettikaupasta. Kirjaan liittyvää keskustelua saa ehdottomasti käydä tämän sivun kommenttiosiossa.

Kuningatargambiitti on shakissa peliaseman parantamiseen tähtäävä näennäinen sotilaan uhraus. Samoin sukupuolen korjaaminen on transihmiselle vain kuvitteellinen uhraus, jonka myötä on mahdollista saavuttaa oikea elämä.

Kainuulaisen kaivoksen ympäristökatastrofi avaa uutta elämäänsä naisena aloittelevalle Tiina Kivisaarelle ainutlaatuisen tilaisuuden, jonka kaikkia seurauksia hän ei kuitenkaan osaa aavistaa. Kaivoksen sakka-altaalla haisee luontoon vuotavien myrkkyjen lisäksi myös rikollinen raha, ja samanaikaisesti paikallisen shakkikerhon herrasmiesvalmentaja johdattelee Tiinaa kohti naisten Suomen mestaruutta. Pian Tiina huomaakin pelaavansa elämänsä turnausta, johon hän ei alun perin edes kuvitellut osallistuvansa…

Shakki on reilu peli, mutta elämä useimmiten ei. Kuningatargambiitti on kertomus ihmisten ahneudesta, katkeruudesta ja suvaitsemattomuudesta, ja niiden julmista seurauksista yksittäisille nappuloille elämän kokoisessa shakkipelissä. Mutta myös siitä rohkeudesta ja orastavasta toivosta, joka saa yksinäisen sotilaan pystypäin uhmaamaan ylivoimaista vastustajaansa – ja kenties vielä joskus korottumaan kuningattareksi.

Elokuvilla on yleensä soundtrack. Kirjallanikin on:

It’s My Life (Bon Jovi)
Nothung, neidliches Schwert (Richard Wagner)
Girl, You’ll Be a Woman Soon (Urge Overkill)
Pink Panther (Henry Mancini)
Winner Takes It All (Abba)
Rise Like a Phoenix (Conchita Wurst)
Walkürenritt (Richard Wagner)
Show Must Go On (Queen)

Linkit alisivuille:

Kirjan ostaminen suoraan kirjailijalta

Kirja-arvosteluja

Tiedote: elämän moraaliset shakkisiirrot

Blogikirjoitukseni julkistamistilaisuudesta: Kuningatargambiitin ensihetket

2 Comments

 1. Aulikki Ristoja

  Sain vinkin Thomakselta tästä. En olisi tiennyt mitään. Olin Kreikassa 10 pvää pelaamassa senioriturnausta. Hienoa, olen iloinen puolestasi. Odotan innolla tutustumista kirjaan. Saanen ostaa sen SM:n yhteydessä! Miksi soundtrack-biisien joukossa ei ole Crying Game? Ihana biisi, ihana leffa!

  Reply
  1. Alia (Post author)

   Kyllä, kirjaa on mahdollista ostaa minulta SM-kisojen yhteydessä. Nähdään turnauksessa!

   Soundtrack pohjautuu kirjassani tavalla tai toisella esiintyviin kappaleisiin.

   Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *