Armeijoiden päästöt on huomioitava ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa

Tutkimukseni asevarustelun ja sotimisen ilmastovaikutuksista on julkaistu uusimmassa Antimilitaristissa. Kiitän Hannu Taanilaa, Heikki Tervahattua ja Joensuun Rauhanryhmää siitä, että he ovat provosoineet minut perehtymään tähän tärkeään, mutta vaiettuun teemaan.

Näin sopivasti juuri ennen joulua herättelen hieman huonoa omaatuntoa ja myös ilmastoahdistusta kysymällä, että paljonko kuvittelette yhdellä kilolla hiilidioksidipäästöjä saatavan lisää globaaliin talouteen (”lisää BKT:tä”)?

Mielestäni vastaus on järkyttävä: vain alle kaksi (2) euroa! Globaali taloutemme on todella tuhlailevaa hiilenkäytön osalta, ja mittavat tehostamistoimet ovat välttämättömiä ja planeettamme elinehto. Tämä maininnanarvoinen sivuhavainto löysi tiensä tietoisuuteeni kirjoittaessani artikkelia asevarustelusta ja ilmastonmuutoksesta. En tiedä, lohduttaako vai lisääkö ahdistusta tieto, että asevarustelu on vielä tuhlailevampaa hiilenkäyttöä…

Jos pidätte tavastani tehdä politiikkaa ja haluatte muutosta nykymenoon – muutosta, jossa välttämättömiin ilmastotalkoisiin ryhdyttäisiin aidosti – niin vinkkinä todettakoon, että olen sanojeni mittainen nainen ja ehdolla kansanedustajaksi Savo-Karjalan vaalipiirissä. Tulevaa kansanedustajuuttani on mahdollista edistää äänestämisen lisäksi osallistumalla linkin takaa löytyvään joukkorahoituskampanjaani.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *