TervetuloaOlen Alia Dannenberg. Pidän hyvästä teestä ja hyvistä ajatuksista. Teen osalta en valitettavasti kykene tarjoamaan näiden sivujen kautta muuta kuin korkeintaan virtuaalisen teekupillisen, joten yritän keskittyä ajatuksiin.

Teemoinani ovat muun muassa talouselämä ja politiikka aina kuntatasolta koko maailmantalouden tasolle asti, sekä moraali ja filosofia. Lisäksi sivuiltani löytyvät oleelliset edesottamukseni Joensuun kuntapolitiikassa (2017 kuntavaalien jälkeen toimin muun muassa kaupunginvaltuutettuna sekä tarkastuslautakunnan jäsenenä, ja olen Vasemmistoliiton puoluehallituksen varajäsen). Sivujen alta löytyvät myös aiemmin kuntavaalisivuilleni kirjoittamat asiat. Tämän lisäksi yritän ymmärrettävällä tavalla selittää sellaisia akateemisen tutkimukseni tuloksia, jotka voisivat kiinnostaa laajempaa yleisöä.

Olen kansanedustajaehdokkaana kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Vaalisivuilleni pääset linkkiä seuraamalla.

Esikoiskirjani Kuningatargambiitti julkistettiin 2016 ja dekkarisarjani toinen osa Suurmestari keväällä 2017.

Kevään 2017 kuntavaalien myötä minut valittiin muun muassa kaupunginvaltuutetuksi, tarkastuslautakunnan jäseneksi ja Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n hallitukseen.

Mikäli haluatte ottaa minuun yhteyttä esittääksenne ideoita Joensuun asioiden paremmaksi hoitamiseksi tai jotain poliittista tai muuta teemaa, jota toivoisitte minun käsittelevän, tai muuten vain, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen aliadannenberg@hotmail.fi. Varsinainen blogi (kokoelma ajankohtaisia pieniä kirjoituksia) löytyy otsikon ”Blogi” alta, ja otsikon ”Artikkeliarkisto” takana on suorat linkit kaikkiin laajempiin kirjoituksiini.

Tervetuloa tutustumaan ajatuksiini!

15 Comments

 1. Aimo Ruusunen

  Kiinnostavaa! Ja ihailtavaa, miten olet jaksanut kirjoittaa vuodesta toiseen tärkeistä asioista. Aion pitää sivuja silmällä.

  Reply
 2. Sari Matikainen

  Hei,

  tunnet yliopisto-maailman ja valtion vaatimukset opiskelijoiden nopeammasta töihin menosta. Itse en ole tohtori mutta yhden fm-tutkinnon suorittanut ja vuosien työttömyyden jälkeen aloitin opiskelemaan toista, tällä kertaa sosiaalityöntekijäksi – luulisi sillä saavan töitä 🙂 Jotta opiskelijat valmistuisivat nopeammin, kannatan sitä, ettei enää tarvitsisi opiskella niin paljoa sivuaineita. Pääaine, kieliopinnot ja korkeintaan yksi sivuaine ovat aivan riittävät, eikä se uhkaa sivistystasoa.

  Reply
  1. Sari Matikainen

   Jäi sanomatta: äänestän siis sinua ja kun toivottavasti tulet valituksi, pidä opintorajoitusehdotus mielessäsi.

   Reply
   1. Alia (Post author)

    Kiitos luottamuksesta!

    Reply
 3. Kari Aarnio

  Minusta Helsingin Sanomien lehtiartikkeli 21.9.2018 Sinusta oli hyvä tai erinomainen. Kiitos rohkeudestasi tulla esille. Itse en ole Vasemmistoliiton kannattaja tai Setan jäsen, mutta joskus minulla on ollut elämässäni vasemmistolainen vaihe, kun olin työläinen ja SAK:n jäsen. Lisäksi minulla oli aikanaan myöhäinen kevät eli kypsyin myöhään erityisesti seksuaalisesti. 19-vuotiaana meinasin liittyä SETA:aan a-seksuaalina, seksuaalittomana, ei miehenä ja naisena. Sinusta kertovassa lehtiartikkelissa minulle oli tärkää miehuuden etsiminen armeijassa. Itse olin samassa paikassa käytännössä katsoen lapsena. Hesarin artikkeli puhutteli minua. Kiitos siitä! 🙂 Asiasi on tärkeä.

  Reply
  1. Alia (Post author)

   Kiitos itsellesi!

   Reply
 4. Heidi Komulainen

  Hienoa, että olet lähtenyt ehdolle eduskuntavaaleissa! Sinun kaltaisiasi filosofeja eli ajattelurakkaita tarvitsemme tekemään isoja päätöksiä, jotta yhteinen hyvä saataisiin maksimoitua. Kiitos Alia. Tulet saamaan tukeni näissä vaaleissa!

  Reply
 5. Timo niemelä

  Mikäs siinä oikein on että, vasemmisto aina hokee samaa jargonia liittyen maanpuolustukseen. Perinteinen propagandanne yrittää voittaa faktan. SS mielipiteessä yrität vahvistaa uskottavuuttasi res.luutnantti allekirjoituksella. Ehkäpä juuri siksi absurdit väitteesi hävittäjien päästöistä ja luulosi Suomen puolustustaktiikasta huvittavat. Kannattaisi tutustua esim ilmavoimien taistelutapaan. Vai oikeastiko naiivisti kuvittelet ettei esittämiäsi väitteitä ole huomioitu jo vuosikymmenet sitten. Tottakai on selvää että lentokenttämme tuhotaan heti ensi vaiheessa !! Ei ne hävittäjät siellä enää silloin ole. Jos hiemankin viitsit asiaan perehtyä, niin avointa tietoa hävittäjien roolista puolustussodassa on paljon saatavana.Historiaan perehtymällä voit myös oppia, että viimeiset 70 vuotta sodat on voittanut se osapuoli joka hallitsee ilmatilaa. Ja muutkin maanpuolustukseen liittyvät mielipiteesi menevät puhtaasti populismin, ei totuuden, piikkiin.

  Reply
  1. Alia (Post author)

   Niin historiahan opettaa, että Vietnamissa USA ilmatilan hallinnalla voitti? Eiku. Tai Neuvostoliitto ilmatilan hallinnalla Afganistanissa voitti? Eiku.

   Hävittäjien päästöissä on käytön lisäksi huomioitu niiden valmistaminen ja kaikkinainen ylläpito.

   Reply
   1. Juha-Pekka Leskinen

    Pohjois-vietnam pärjäsi etelän maa että ilma ylivoimalle, koska heillä oli tapattaa lähes loputon määtä sotilaita. Kuolleet pohjois-vietnamilaiset lasketaan miljoonissa. Ja noista Kekkosen ajoista ilmavoimien toiminta on tehostunut huomattavan paljon, nykytekniikalla uhreja tulisi huomattavan paljon enemmän.

    Reply
    1. Alia (Post author)

     Voisitko yksinkertaisesti tunnustaa olleesi alkuperäisessä väitteessäsi väärässä, koska jo oma argumentaatiosi todistaa sen.

     Reply
 6. TN

  Siis USA kävi Vietnamissa puolustussotaako ? Maasta ei USAn ilmavoimille voineet mitään ? Katosiko USA maailmankartalta? Eikä tainnut neukutkaan ? Eihän kumpikaan hävinnyt sotaa. Hinta vain kävi liian kalliiksi. Taas tuota mantraa, pioneerileirin historiankirjasta. Jos usan tai neukkujen selviytymisestä olisi ollut kyse niin silloin tilanne olisi ollut aivan toinen.sota olisi ratkaistu puhtaasti ilmasta käsin. Tutki historiaa.

  Reply
  1. Alia (Post author)

   Suora lainaus: ”… viimeiset 70 vuotta sodat on voittanut se osapuoli joka hallitsee ilmatilaa.” Et puhunut mitään puolustussodasta tuossa yhteydessä. Toisaalta taas modernin ajan imperialistiset maat ovat naamioineet hyökkäyssotansa puolustautumiseksi verenhimoista diktaattoria/diktatuuria vastaan tai ”demokratian puolustamiseksi…”

   Sodankäynnin reaaliteeteista vähät välittävä mantrasi suoraan hävittäjäkauppiaiden propagandaohjeista on jopa paikoitellen huvittavaa – onneksi Suomen armeijan maavoimissa sentään opetetaan edelleen sissitoimintaa, sillä se on se tapa, jolla hyökkääjä joutuu maksamaan liian kovan hinnan hyökkäyksestään, vaikka sillä olisi kuinka ilmaherruus. Tämän Vietnam ja Afganistan ovat opettaneet. Käännän kehotuksesi kohdistumaan itseesi, eli voisitko tutkia historiaa?

   Reply
 7. Hans pitkänen

  Aika vakuuttava tulos puolueelta! Äänestäjänä kuitenkin ihmettelen puolueen kantaa jossa PJ:tä myöten pyritään että naisia ja miehiä olisi yhtä paljon eduskunnassa. Halveksitteko siis naisia jotka esim. äänestävät miehiä ja jaatteko ihmiset ryhmiin näin? Entä mikä sitten maahanmuuttajanaisten osuus pitäsi olla? Onko se seuraava askel. Voimme näin jatkaa loputtomiin ja unohtaa esim. kompetenssit ja muut jotka ovat ihmisen ominaisuuksia. Miksi juuri nainen/mies jako,miksi ei esim heterot ja homot? Tässä on jokin ideologia jota en ymmärrä vain?

  Reply
 8. pirkko ja kari huohvanainen

  Kohtuullisuus olisi laissa velvoittava:

  Kohtuullisuus,joka liittyy periaatteellisesti oikeudenmukaisuus käsitteeseen, olisi laissa velvoittava, jokaisen ihmisen kykyjen mukaiseen vastuuseen, määrittely on vaikeapi kun sen tarkoitus olisi turvata muun muassa vammaisten ja muuten rajoittesten ihmisten elämää, tarkoitan tällä ihan järjellä käsitettäviä elämän arkisia asioita. Miten? raha tai omistaminen voi olla korvaus vastuusta esim. Postin kohdalla, esimerkkejä on liian paljon. Mikä on julkisen vallan vastuu, joka on tietoiseti ulkoistanut toimintojaan. Yksityinen puoli sitoutettu voitto ajatteluun, omistamisen pääomaan joka on sen tärkein kulmakivi.
  Yhteinen etu olisi tärkein henkinen pääoma tulevaisuuteen, yksi monista elämän suuremmista yksittäisistä asioista on epävarmuus, joka olisi tiedostettava, nähtävissä mm. ilmastomuutoksena.
  Tuhlaus ja turhan tuotanto, johtavat ihmisten ja luonnonvarojen ongelma tilanteisiin.

  Ajatuksin, Alialle

  Pirkko ja Kari

  Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *