Tervetuloa


Olen Alia Dannenberg. Pidän hyvästä teestä ja hyvistä ajatuksista. Teen osalta en valitettavasti kykene tarjoamaan näiden sivujen kautta muuta kuin korkeintaan virtuaalisen teekupillisen, joten yritän keskittyä ajatuksiin.

Teemoinani ovat muun muassa talouselämä ja politiikka aina kuntatasolta koko maailmantalouden tasolle asti, sekä moraali ja filosofia. Lisäksi sivuiltani löytyvät oleelliset edesottamukseni Joensuun kuntapolitiikassa (2017 kuntavaalien jälkeen toimin muun muassa kaupunginvaltuutettuna sekä tarkastuslautakunnan jäsenenä, ja olen Vasemmistoliiton puoluehallituksen varajäsen). Sivujen alta löytyvät myös aiemmin kuntavaalisivuilleni kirjoittamat asiat. Tämän lisäksi yritän ymmärrettävällä tavalla selittää sellaisia akateemisen tutkimukseni tuloksia, jotka voisivat kiinnostaa laajempaa yleisöä.

Esikoiskirjani Kuningatargambiitti julkistettiin 2016 ja dekkarisarjani toinen osa Suurmestari keväällä 2017.

Olin kevään 2017 kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaana Joensuussa. Vanhat vaalisivuni löytyvät täältä.

Mikäli haluatte ottaa minuun yhteyttä esittääksenne ideoita Joensuun asioiden paremmaksi hoitamiseksi tai jotain poliittista tai muuta teemaa, jota toivoisitte minun käsittelevän, tai muuten vain, voitte lähettää sähköpostia osoitteeseen aliadannenberg@hotmail.fi. Varsinainen blogi (kokoelma ajankohtaisia pieniä kirjoituksia) löytyy otsikon ”Blogi” alta, ja otsikon ”Artikkeliarkisto” takana on suorat linkit kaikkiin laajempiin kirjoituksiini.

Tervetuloa tutustumaan ajatuksiini!

6 Comments

 1. Aimo Ruusunen

  Kiinnostavaa! Ja ihailtavaa, miten olet jaksanut kirjoittaa vuodesta toiseen tärkeistä asioista. Aion pitää sivuja silmällä.

  Reply
 2. Sari Matikainen

  Hei,

  tunnet yliopisto-maailman ja valtion vaatimukset opiskelijoiden nopeammasta töihin menosta. Itse en ole tohtori mutta yhden fm-tutkinnon suorittanut ja vuosien työttömyyden jälkeen aloitin opiskelemaan toista, tällä kertaa sosiaalityöntekijäksi – luulisi sillä saavan töitä 🙂 Jotta opiskelijat valmistuisivat nopeammin, kannatan sitä, ettei enää tarvitsisi opiskella niin paljoa sivuaineita. Pääaine, kieliopinnot ja korkeintaan yksi sivuaine ovat aivan riittävät, eikä se uhkaa sivistystasoa.

  Reply
  1. Sari Matikainen

   Jäi sanomatta: äänestän siis sinua ja kun toivottavasti tulet valituksi, pidä opintorajoitusehdotus mielessäsi.

   Reply
   1. Alia (Post author)

    Kiitos luottamuksesta!

    Reply
 3. Kari Aarnio

  Minusta Helsingin Sanomien lehtiartikkeli 21.9.2018 Sinusta oli hyvä tai erinomainen. Kiitos rohkeudestasi tulla esille. Itse en ole Vasemmistoliiton kannattaja tai Setan jäsen, mutta joskus minulla on ollut elämässäni vasemmistolainen vaihe, kun olin työläinen ja SAK:n jäsen. Lisäksi minulla oli aikanaan myöhäinen kevät eli kypsyin myöhään erityisesti seksuaalisesti. 19-vuotiaana meinasin liittyä SETA:aan a-seksuaalina, seksuaalittomana, ei miehenä ja naisena. Sinusta kertovassa lehtiartikkelissa minulle oli tärkää miehuuden etsiminen armeijassa. Itse olin samassa paikassa käytännössä katsoen lapsena. Hesarin artikkeli puhutteli minua. Kiitos siitä! 🙂 Asiasi on tärkeä.

  Reply
 4. Heidi Komulainen

  Hienoa, että olet lähtenyt ehdolle eduskuntavaaleissa! Sinun kaltaisiasi filosofeja eli ajattelurakkaita tarvitsemme tekemään isoja päätöksiä, jotta yhteinen hyvä saataisiin maksimoitua. Kiitos Alia. Tulet saamaan tukeni näissä vaaleissa!

  Reply

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *